Energiebeheer 2.0

Dit ultieme 3-stappenplan leidt naar maximale besparing.

 

In een wereld waarin duurzaamheid en kostenbesparing centraal staan, zijn milieubewuste en efficiënte energie oplossingen cruciaal. Bij Omes helpen we jou graag op weg naar maximale besparing. Hierbij zijn een combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij, een energie management systeem (EMS) en het dynamisch uurtarief de bouwstenen van een intelligent energiehuishouden. In dit artikel gaan we dieper in op hét ultieme 3-stappenplan om jouw energieverbruik te optimaliseren en aanzienlijk te besparen zonder in te leveren op comfort.

STAP 1

Zonne-energie en de kracht van een thuisbatterij

Digitale meters hebben de manier waarop we zonne-energie benutten veranderd. De groene stroom die je zonnepanelen produceren verbruik je het liefst zelf en dus onmiddellijk. Maar wat als je meer opwekt dan je verbruikt? Een thuisbatterij is het antwoord. Deze slaat overtollige zonne-energie op voor later gebruik, waardoor je onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en extra bespaart. Met 28% zelfverbruik zonder thuisbatterij versus 68% met, is de keuze duidelijk.  

Meer weten? Check onze blog:

Hoe haal je het maximum uit je zonnepanelen? Ontdek de kracht van een thuisbatterij.

 

STAP 2

Slim beheer met een EMS, de energieregisseur in huis

Een energie management systeem (EMS) fungeert als je persoonlijke energieregisseur. Een EMS optimaliseert automatisch je energieverbruik. Zo krijg je geavanceerde controle over jouw productie en verbruik. Lewiz, ons EMS-product bij Omes, monitort continu weerdata, jouw energieproductie en energiebehoefte alsook de status van je thuisbatterij en stemt daarop jouw verbruik en verbruiksmomenten af. Door bijvoorbeeld je thuisbatterij strategisch op te laden en te ontladen, vooral op bewolkte dagen als je zonnepanelen niet voldoende groene stroom genereren, ga je efficiënter om met je energieverbruik. Het spreiden van je energieverbruik waar mogelijk om de impact van het capaciteitstarief te minimaliseren, behoort ook tot de kerntaken van een EMS. En zelfs de opvolging van dynamische uurtarieven waarover je in de volgende stap meer leest, verloopt met een EMS volledig automatisch.

Meer weten? Check onze blog:

Slim besparen op energie? Zo werkt een energie management systeem (EMS).

 

STAP 3

Haal extra voordeel uit variabele prijzen met het dynamisch uurtarief

Nu je in stap 1 en 2 ontdekte hoe je extra kunt besparen door de combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij en de implementatie van een EMS zoals Lewiz is de vraag of en hoe je nòg meer kunt optimaliseren? Wanneer je energieverbruik wordt aangestuurd door een EMS is het zeker de moeite waard om een dynamisch energiecontract te overwegen. Deze innovatieve formule is nog vrij onbekend en biedt variabele energieprijzen die per uur schommelen op basis van prijzen op de energiebeurzen. In geval van een dynamisch uurtarief komt het erop aan vooral energie te verbruiken op momenten dat de elektriciteitsprijzen laag zijn. Optimaal gebruik maken van dit tarief vereist planning en controle, wat moeilijk handmatig te beheren is. Hier komt een EMS zoals Lewiz van pas. Het systeem volgt automatisch de uurtarieven en stemt je verbruik daar maximaal op af door dit zoveel mogelijk op gunstige momenten te plannen, zoals ’s nachts of tijdens daluren. 

Meer weten? Check onze blog:

Minder betalen voor je elektriciteit? Duik in de wereld van het dynamisch uurtarief.

 

Conclusie: maximaal besparen met een intelligent energiehuishouden

Door deze drie oplossingen te integreren, creëer je een intelligent energiehuishouden dat je energieverbruik optimaliseert en kosten minimaliseert. Een performante thuisbatterij, een geavanceerd EMS zoals Lewiz, en het dynamisch uurtarief vormen de sleutel tot een duurzaam, kostenefficiënt en geautomatiseerd energiebeheer. Implementeer dit ultieme 3-stappenplan en geniet van een energiezuinige toekomst.

Heb je concrete interesse in één van deze oplossingen of wil je dieper ingaan op jouw specifieke situatie? Contacteer Omes, we beantwoorden met veel plezier al jouw vragen en maken een voorstel op maat.

Bereken hier zelf al eens het voordeel die je er kan uithalen door dit 3-stappenplan te volgen of thuisbatterijen met onze Lewiz en een dynamisch uurtarief te combineren met je reeds geïnstalleerde zonnepanelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de energierevolutie door u in te schrijven op onze nieuwsbrief. Ontvang als eerste exclusieve inzichten, baanbrekende innovaties en praktische tips voor duurzame energieoplossingen. Onze nieuwsbrief is jouw sleutel tot een groenere, efficiëntere toekomst.

Taalkeuze

Interesse in / voor:

We gaan u zeker niet spammen, beloofd.