Laat je groene stroom slim monitoren en beheren met Lewiz

Een slim energie management systeem zorgt voor de meest optimale en voordeligste samenwerking van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen voor hybride of elektrische wagens.

Ons energiebeheersysteem Lewiz stuurt de opgewerkte, groene stroom slim aan en kiest op elk moment automatisch voor de meest voordelige stroomvoorziening. Geen kopzorgen voor u en minder elektriciteitskosten tot gevolg.

lewiz logo
beheerstroom

Wees klaar voor een zorgeloze toekomst met een slim Energie Management Systeem

Ons product Lewiz maximaliseert de opbrengst van zonnepalen, optimaliseert het zelfverbruik, minimaliseert het capaciteit- starief en is klaar voor dynamische elektriciteitstarieven. 

Lewiz omvat zowel hardware (die je in de meterkast installeert) alsook software (die je koppelt met diverse slimme apparaten in het huishouden) en is compatibel met (bijna) alle merken.

De software opereert onafhankelijk van het hardware merk, wordt constant bijgewerkt en afgestemd op nieuwe regelgevingen.

Via de Lewiz app is er altijd en overal een overzicht en kan men zelf instellen hoeveel energie er maximaal mag verbruikt worden.
Op basis daarvan bepaalt Lewiz zelf welke aangesloten slimme apparaten van de nodige hoeveelheid stroom worden voorzien.

Het LEWIZ toestel is eenvoudig te installeren in de meterkast en de software doet de rest.

De kracht van controle

De slimme connectie tussen de opbrengst en het verbruik van uw energie.

  • Maximaliseert de opbrengst van uw zonnepanelen
  • Minimaliseert het capaciteitstarief
  • Optimaliseert het zelfverbruik
  • Klaar voor dynamisch uurtarief
  • Laad slim uw hybride of electrische wagen op

Plug & play

eenvoudig en snel te installeren

Handig

met overzichtelijke app

Automatisch

continue optimalisatie en updates

Toekomstgericht

met oog op evolutie markt en klantbehoeftes

Waarom voor dynamisch uurtarief kiezen?

Op bepaalde momenten van de dag zijn de prijzen lager dan op andere. Als je je verbruik op deze momenten kunt plannen, kun je je verbruik optimaliseren en veel besparen!

Heb je apparaten die veel elektriciteit verbruiken en wil je in staat zijn om het gebruik daarvan te controleren en er flexibel(er) mee om te gaan?

• Elektrische auto
• Laadpalen
• Zonnepanelen
• Thuisbatterij
• Warmtepomp
• …

Dit in combinatie met een Energy Management System zoals de LEWIZ zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van een markttarief en waarvan de prijs uur per uur evolueert en elke dag varieert.

Hoe kun je je verbruik optimaliseren door middel van het dynamisch uurtarief?

Bekijk simpelweg de prijzen per uur en regel zelf je verbruik. In het algemeen zijn de prijzen goedkoper tussen middernacht en 6u’s ochtends. Maar ook tijdens de middag is elektriciteit vaak goedkoper, namelijk tussen 13u en 17u.

Opgelet: Als je vooral verbruikt tijdens de piekuren, dan kan dit minder geschikt zijn voor jou dan een standaardtarief. Bovendien kunnen de uurprijzen sterk stijgen bij onvoorziene gebeurtenissen op de energiemarkt.

Dus dynamische uurtarieven in combinatie met de LEWIZ is het meest optimaal als jij je verbruik kan inplannen op het moment dat de prijzen het laagst zijn.

Met Lewiz geniet je van tal van voordelen

Goedkopere energie

Vanaf 1 januari 2023 wordt bijna een vijfde van de totale energiefactuur berekend op basis van je piekverbruik of maximale verbruik op één moment. Men noemt dit het capaciteitstarief*. Als je veel elektrische apparaten tegelijk in gebruik neemt zal je op één moment veel elektriciteit tegelijk verbruiken. Lewiz zorgt ervoor dat het verbruik genivelleerd wordt en je piekverbruik niet boven een gelimiteerd niveau uitstijgt. Zo wordt je capaciteitstarief beperkt. Daardoor verminder je gevoelig je elektriciteitsfactuur. Bovendien kan je in combinatie met de LEWIZ ook een extra voordelig dynamisch uurtarief contract afsluiten! Raadpleeg je installateur voor meer informatie.

*bron: www.vreg.be/nl/wat-verandert-er-aan-uw-factuur

Automatisch

Je hoeft zelf niets te doen. Via de app kun je zelf instellen hoeveel energie je maximaal wenst te verbruiken. Op basis daarvan zal Lewiz bepalen wanneer welke aangesloten toestellen van de nodige hoeveelheid stroom worden voorzien.
Zo verbruik je nooit teveel tegelijk. Je volgt via de handige app.

Mileubewust

Je wilt optimaal genieten van het rendement van je zonnepanelen en zo weinig mogelijk extra energie aankopen. Lewiz zorgt ervoor dat het opwekken van elektriciteit en het verbruik ervan optimaal  elkaar afgestemd worden, zodat de teveel opgewekte elektriciteit zo nuttig mogelijk besteed wordt en de supplementaire hoeveelheid benodigde energie van het elektriciteitsnetwerk wordt geminimaliseerd. Beter voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu.

Toekomstgericht en altijd up-to-date

Het is duidelijk dat elektriciteit dé voedingsbron van de toekomst wordt in onze energievoorziening en dat hierop besparen de grootste voordelen met zich meebrengt.

De Vlaamse overheid duwt de consument in het kader van het nieuwe klimaatplan richting hernieuwbare energie en zal nieuwe tariefvormen introduceren. De software van Lewiz past zich aan aan de nieuwe regelgevingen zodat u steeds optimaal op de meest actuele mogelijkheden kunt inspelen. Globale spelers houden hier veel minder rekening mee. Lewiz focust zich op de markt waar jij je in beweegt.

Comfort op jouw maat

Jij bepaalt hoeveel energie je maximaal wilt gebruiken zodat je voor jezelf een maximaal evenwicht vindt tussen je piekverbruik beperken en toch een optimaal comfort behouden. Lewiz helpt je om je verbruik van de zelf geproduceerde energie zo optimaal mogelijk te sturen. Bovendien kan je Lewiz koppelen aan meerdere merken omvormers, laadpaal of slimme meter. Lewiz opereert onafhankelijk van het merk hardware dat je in huis hebt.

Slim én eenvoudig

De elektrificatie van het huishouden neemt steeds meer toe. We halen we steeds meer apparaten in huis die op elektriciteit werken: warmtepompen, elektrische wagens, kooktoestellen,… Wanneer moet je dan wat opladen? Lewiz stuurt de opgewekte elektriciteit slim aan en kiest op elk moment automatisch voor de meest voordelige stroomvoorziening. Via de app heb je op een zeer eenvoudige manier overzicht over alle zaken en hoef je –eenmaal je je parameters hebt bepaald – zelf niets meer te doen.

Bezoek onze applicatie.

Raadpleeg onze FAQ’s

lewiz logo

Bespaar op energiekosten door je verbruik te optimaliseren via efficiënt energiebeheer.

Wist je dat u als particulier €400 subsidies kan aanvragen voor Lewiz?