Monitor en beheer uw groene stroom

Heel wat zaken in huis worden tegelijkertijd van stroom voorzien. Denken we maar aan alle huishoudtoestellen, maar ook aan een warmtepomp en elektrische of hybride wagens.

Ons energiebeheersysteem Lewiz stuurt de opgewerkte, groene stroom slim aan en kiest op elk moment automatisch voor de meest voordelige stroomvoorziening. Geen kopzorgen voor u en minder elektriciteitskosten tot gevolg.

beheerstroom
lewiz logo

Energie managementsysteem van de toekomst

Door uw groene energie optimaal te beheren, bent u als consument minder en minder afhankelijk van de dure energieprijzen van het net.

Lewiz zorgt ervoor dat u:

de opgewerkte zonnestroom gelijktijdig verbruikt

Hebt u op het moment dat uw zonnepanelen enorm renderen net minder stroom nodig, dan stuurt Lewiz deze groene energie door naar uw thuisbatterij.

uw verbruik spreidt doorheen de dag

In Vlaanderen, sinds 01/01/2023, berekent men bijna één vijfde van de elektriciteitsfactuur op basis van uw piekverbruik. Als u gelijktijdig heel wat elektrische toestellen aanzet, betaalt u een hogere kost, het zogenaamde capaciteitstarief. Lewiz stuurt uw energieverbruik aan waardoor er minder grote pieken zijn.

minder afhankelijk bent van netstroom

Binnenkort verschilt de prijs van elektriciteit van uur tot uur. Het komt er dus op aan om op het voordeligste uur uw energie van het net te halen en deze te stockeren in uw thuisopslag. Lewiz weet 24u op voorhand de tariefschommelingen en speelt hier slim op in.

Bezoek onze applicatie.

Raadpleeg onze FAQ’s

Lewiz is een gecombineerde oplossing van een toestel dat geplaatst wordt in uw meterkast en verbonden is met een cloud-platform. Lewiz is compatibel met alle types hardware en koppelt met quasi alle merken omvormers, laadpalen of slimme meters. Via de bijhorende app volgt u het energieverbruik op de voet en stuurt u indien nodig manueel bij.

Wist u dat u als particulier tot 400€ subsidies kan aanvragen voor Lewiz?